- Hozzávalók:
- Áfonya
- 4 db tojás
- 22 dkg gluténmentes porédesítő / porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg schar süteményliszt
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 24 dkg vaj
- 4 dl tej
- Elkészítés:
Az első lépés, hogy vajat vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a 4 tojást, vaníliás cukrot, majd a porédesítőt / cukrot .Hozzá öntjük a kimért lisztet, a sütőport és 4 dl tejet . Géppel csomómentesre keverjük . Majd beledobáljuk az áfonyákat, alaposan elkeverjük, hogy az egész belseje tele legyen, majd megszórjuk a tetejét is .Kivajazzuk a tortaformát , majd liszttel megszórjuk , így nem fog letapadni a tészta .180 fokon előmelegített sütőben 60 percig sütjük.