Hozzávalók:
- 0,5 kg fekete kagyló ( pucolt )
- 40 dkg paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db citrom szeletelve
- 1 csokor petrezselyem
- 4 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- 50 dkg penne tészta
Elsőként pucoljuk meg a kagylókat , mert így könnyebben fogyaszthatjuk majd . Egy nagy serpenyőbe 2 evőkanál olívaolajat öntünk , a hozzávalókat felkockázzuk / aprítjuk , ha meleg az olíva olaj mehet a serpenyőbe a paradicsom , majd 2 perc múlva hozzá adjuk a hagymát és a 3 gerezd zúzott fokhagymát , majd jöhetnek a citrom szeletek ,sózzuk, majd borsozzuk, majd hozzá adjuk az apróra vágott petrezselymet .Ha minden hozzávaló a serpenyőben van forraljuk össze kb 15 perc alatt.. A tésztát főzzük meg sós vízben, majd szűrjük le, és tálaljunk ! Jó étvágyat !