Hozzávalók :
- 600 dkg csirkemellfilé
- 500 dkg penne
- 1 ek. olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 ml tejszín
- 10 dkg parmezán sajt
- petrezselyem
- Só
- Bors
Elkészítés :
Felkockázzuk a csirkemellet egy tálba ,meglocsoljuk 1 ek olívaolajjal és összeforgatjuk . Felforrósítunk egy serpenyőt , beletesszük a húst és elkezdjük sütni . Elkezdjük felforralni egy lábasba vizet, teszünk hozzá egy kis sót és 1 ek olívaolajat , majd ha felforrt a víz beletesszük a tésztát . Közben a húshoz hozzáadjuk az apróra kockázott fokhagymát sózzuk , borsozzuk . Amikor elkezd főni , alacsony lángra vesszük, hozzáadjuk a tejszínt , egy kis apróra vágott petrezselymet és tovább főzzük. Ha a tészta megfőtt leszűrjük , majd a tejszínes csirkéhez adjuk. Átforgatjuk, és megszórjuk parmezánnal és tálalunk. Jó étvágyat !