Sziasztok! Ez a farsangi fánk recept egyszerűen elronthatatlan! Nagymamám régi recepje, ami ráadásul pillanatok alatt elkészül! Próbáljátok ki bátran!
- - Hozzávalók:
- - 3 ek. porcukor
- - 1 db tojás
- - 2 dl tejföl
- - 1 cs. vaníliás cukor/ egy kis vanília aroma
- - 25 dkg Mix per dolci süteményliszt liszt / Hagyományos liszt
- - Fél cs. sütőpor
- - Elkészítés:
A porcukorhoz hozzáadom a tojást, a tejfölt és végül a vaníliás cukrot és habosra keverem. Ezután két adagban hozzákeverem a lisztet a tökéletes állag érdekében, majd végül hozzáadom a sütőport és még egyszer alaposan összedolgozom. Lisztes deszkán kinyújtom kb 3 mm vastagra, a közepébe egy kis mélyedést készítek. ( A tölteléknek,lekvárnak). Kicsit pihentetem, majd közepes lángon mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Lekvárral tálalom. Jó étvágyat!