Hozzávalók:
- 1 ,5 kg fekete kagyló
- 40 dkg paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db citrom szeletelve
- 1 csokor petrezselyem
- 4 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
Elsőként tisztítsuk meg a kagylókat . Egy nagy serpenyőbe 2 evőkanál olívaolajat öntünk , a hozzávalókat felkockázzuk / aprítjuk , ha meleg az olíva olaj mehet a serpenyőbe a paradicsom , majd 2 perc múlva hozzá adjuk a hagymát és a 3 gerezd zúzott fokhagymát , majd a kagyló , 2 perc múlva jöhetnek a citrom szeletek ,sózzuk, majd borsozzuk, ezután hozzá adjuk az apróra vágott petrezselymet .Ha minden hozzávaló a serpenyőben van forraljuk össze kb 15 perc alatt . Jó étvágyat !
Fokhagymás garnéla :
- 40 dkg garnéla
- 3 gerezd fokhagyma
- 30 g vaj
- Elkészítés :
- A rákokat alaposan megmossuk , majd száradni hagyjuk .
- Köretnek készíthetünk hozzá salátát , de akár sültburgonyát is .