- - Hozzávalók:
- - 1 kg darált hús
- - 2 gerezd fokhagyma
- - Trappista sajt (kockára vágva)
- - Só ízlés szerint
- - Bors ízlés szerint
- - 4-5 tojás
- - Liszt
- - Zsemlemorzsa
- - Elkészítés:
- A húst alaposan megmossuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a 2 gerezd zúzott fokhagymát. Alaposan összedolgozzuk. A trappista sajtot 2x2 cm-es kockákra vágjuk ( Annyi darabot ahány gombócot szeretnénk készíteni) . Felveszünk egy tetszőleges mennyiségű húst majd a sajt kockákat a közepére helyezzük és gombócot formálunk belőle. 1, 5 órára a hűtőben pihentetjük. Ezután elkészítjük a panírt. Először lisztbe, majd a felvert tojásokba és végül a zsemlemorzsába forgatjuk. ( A tojásba és a zsemlemorzsába érdemes kétszer egymás után átforgatni, hogy vastagabb, ropogósabb panírt kapjunk). Ezután olajban kisütjük. Jó étvágyat!