Steak burgonya
-Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 2 ek. olívaolaj
- 1 mk. só
- 0,5 tk. bors
- 1 tk. fűszerpaprika
Elkészítés: A burgonyát alaposan megmossuk, majd tetszőleges formára vágjuk. Én most csíkozás helyett kockára vágtam mert így gyorsabban elkészül. Egy tálban összekeverjük az olívaolajjal a sót, a borsot és a fűszerpaprikát, majd a burgonyákat jól átforgatjuk benne. Egy tepsibe szilikon sütőformát teszek és ráhelyezem a burgonyákat, majd készre sütjük kb. 30 alatt.
Fokhagymás-majorannás hátszín
-Hozzávalók:
- 350 ml tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek. majoranna
- Só
- Bors
Elkészítés: A hátszínt megtisztítom majd kissebb szeletekre vágom (természetesen normál illetve nagyobb szeletekben is meg lehet sütni) A tejfölt összekeverem a majorannával, a sóval és a borssal, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát. A húst sütés előtt a pácban hűtőben állni hagyom 8 órát. Jó étvágyat!