Az egyik kedvenc süteményem receptjét szeretném megosztani veletek, ami nem más mint az Amerikai rácsos almás pite, ahogy én készítem.
Gluténmentes✔️ Cukormentes✔️ változatban. Amellett, hogy rendkívül finom az elkészítése roppant gyors és egyszerű.
- -Hozzávalók:
- -Pitéhez:
- - 240 g Nutri free Mix per Dolci süteményliszt
- - 70 g margarin
- - 70 g tejföl
- - 8 g gluténmentes sütőpor/ 8 g szódabikarbóna
- - 50 g gluténmentes porédesítő/cukor
- - 1 db tojás
- - Só
- - ( Vaníliás cukor)
- -A töltelékhez:
- - 5 db alma
- - 1,5 kk. fahéj
- - Gluténmentes porédesítő ízlés szerint/Cukor
- -Elkészítés:
- A pitéhez szükséges lisztet alaposan össze dolgozom a margarinnal, tejföllel, tojással, majd hozzáöntöm a sütőport a por édesítőt és hozzáadok egy csipetnyi sót.Majd egy tálban berakom a hűtőbe 30 percre pihenni. Ezalatt elkészítem az almás tölteléket. Az almákat megpucolom majd lereszelem, alaposan kinyomkodom a levét majd közepes lángon egy edénybe felrakom a fahéjjal és a porédesítővel, majd néhány perc alatt megpárolom. Ezután kiveszem a tésztát a hűtőből és egy lisztel meghintett szilikon lapon kinyújtom, egy kis adagot a tésztából félreteszek a pite rácsozásához, a többit pedig egy kimargarinozott, kilisztezett tepsibe bele dolgozom . Ezután megtöltöm a töltelékkel, kinyújtom a maradék tésztát és rácsokat formázunk belőle a pite tetejére, majd mehet az előmelegített sütőbe 180 °-ra kb. 35-40 percre. Jó étvágyat!