- Sziasztok! Hoztam egy rendkívül egyszerű, ám annál ízletesebb étel receptet,aminek az elkészítése nem vesz igénybe 20 percnél több időt!
- amellett, hogy egészséges az ételallergiások is fogyaszthatják, hiszen gluténmenes, laktózmentes valamint teljesen vega.
- - Hozzávalók:
- - 1,5 Sárga kaliforniai paprika
- - 1,5 Piros kaliforniai paprika
- - 0,5 Zöld kaliforniai paprika
- - 1 db lilahagyma
- - 0,5 fej vöröshagyma
- - 3 gerezd fokhagyma
- - 1,5 paradicsom
- - Bazsalikom
- - Oregánó
- - Só
- - Bors
- - Quinoás barna rizs
- - Elkészítés:
A vöröshagymát és a lila hagymát apró kockákra vágom, majd egy kis olajon megdinsztelem. A quinoat és a barma rizst felrakom főni egy másik lábosban kb 15 percre sós vízben. Ezután hozzá adom a kis darabokra vágott fokhagymát a megdinsztelt hagymákhoz. Majd fél fej sárga kaliforniai paprikát és egy fél fej piros kaliforniai paprikát apró kockára vágok és hozzáadom a hagymákhoz. Végül a paradicsomot is felkockázom és hozzáadom a sült zöldségekhez. Ízlés szerint megszórom a bazsalikommal és az oregánóval, majd sózom és borsozom. Az elkészült quinoat és a barna rizst hozzákeverem a zöldségekhez, egy egész sárga és piros kaliforniai kimagozott paprikába töltöm. Jó étvágyat!