- Hal
- Hozzávalók:
- Tetszőlegesen választott édesvízi hal
- 1 kk. fűszerpaprika
- 1 kk. bors
- 1 kk. Só
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek. kagyló szósz
- Elkészítés:
A megtisztított halat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kis fűszerpaprikával, majd megkenjük alaposan kagyló szósszal. Egy gerezd zúzott fokhagymával megkenjük a hal belsejét, majd mehet a grillre. Néhány perc alatt mindkét oldalát készre sütjük.
- Zöldborsó püré
- Hozzávalók:
- 250 g zöldborsó
- 50 g spenót
- 1 db burgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek. vaj
- 2 ek, tej
- Só
- Elkészítés:
A zöldborsót, a spenótot és a burgonyát is megfőzzük. Mindegyiket alaposan leszűrjük majd egy tálba összeöntjük. Hozzáadjuk a vajat, a tejet, és ízlés szerint sót, majd a zúzott fokhagymát. Egy botmixer segítségével összepürésítjük. Jó étvágyat!