Hozzávalók:
-Pitéhez:
- - 240 g Nutri free Mix per Dolci süteményliszt
- - 70 g margarin
- - 70 g tejföl
- - 8 g gluténmentes sütőpor/ 8 g szódabikarbóna
- - 50 g gluténmentes porédesítő/cukor
- - 1 db tojás
- - Só
- - Vaníliás cukor
- - Házi készítésű eperlekvár
- - Díszítéshez:
- - Eper
- - 400 g Mascarpone
- - 2 dl Hulala habtejszín
- -Elkészítés:
- A pitéhez szükséges lisztet alaposan össze dolgozom a margarinnal, tejföllel, tojással, majd hozzáöntöm a sütőport, a porédesítőt és hozzáadok egy csipetnyi sót. A tésztát egy kis ideig a hűtőben pihentetem, majd egy lisztel meghintett szilikon lapon kinyújtom, majd egy kilisztezett tepsibe bele dolgozom . Ezután megkenem a házi eper lekvárral . Majd mehet az előmelegített sütőbe 180 °-ra kb. 35-40 percre. Ezután összekeverem a mascarponét a felvert habtejszínnel és a pitén egyenletesen eldolgozom, majd ízlés szerint eperrel díszítem! Jó étvágyat!