Az én régi nagy kedvencem a linzer , és ha nincs annyi időm , vagy szimplán csak gyorsan szeretnék valami finomat készíteni akkor Én ezt a linzer verziót szoktam :
Hozzávalók :
- Hadarik Rita gluténmentes linzer-pite alap lisztkeverék 1 csomag ( nagyon egyszerű vele dolgozni ,és a végeredmény mindig szuper )
- 70 g gluténmentes porédesítő / vagy cukor ( Én édesítőt szoktam használni ,hiszen a házi sárgabarack lekvár cukorral készül )
- 150 g margarin ( megolvasztva )
- 1 db tojás
- házi sárgabarack lekvár
Elkészítés :
A lisztkeveréket összegyúrjuk a megolvasztott margarinal , a porédesítővel majd hozzáadjuk a tojást . Ha összedolgoztuk a tésztát , akkor pintetni hagyjuk fél óráig . Mjad kinyújtjuk a tésztát kb. 0,5 cm vastagra , és egy általunk választott ( nekem a virág forma a kedvencem ) formával szaggatjuk , a közepét házi baracklekvárral töltjük , fontos ne túl vastagon kenjük ,mert akkor előfordulhat ,hogy kifolyik sütés közben . Majd mehet be az előmelegített sütőbe 170 fokon 8 - 10 perc alatt elkészül . Aki szereti porcukorral díszítésképpen meghinthetheti .