Az ősz talán egyik legfinomabb étele a sütőtök krémleves . És amellett sem mehetünk el ,hogy mennyire egyszerű az elkészítése.
Hozzávalók :
- 0,5 kg tök
- 1 db közepes méretű burgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 liter alaplé ( vagy 1 db leveskocka )
- 2 ,5 dl tejszín
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés :
Vágjuk össze a sütőtököt és a burgonyát minél kisebb kockákra ( hogy gyorsabban készüljön ) majd mehet bele az apróra zúzott fokhagyma . Ezután öntsük fel az alaplével annyira ,hogy ellepje és hagyjuk főni . Ha ezzel megvagyunk botmixerrel pürésítsük össze , majd adjuk hozzá a tejszínt és ízlés szerint a fűszereket és főzzük össze néhány perc alatt . Tálalhatjuk baconnel , vagy akár díszítés képpen különböző magvakkal . Jó étvágyat !