-Hozzávalók :
Húsgolyó :
- 250 g darált marhahús
- 250 g darált sertéshús
- 1 db kétszersült ( darált )
- 200 ml habtejszín
- 2 db vöröshagyma
- 1 db tojás
- 2 db főtt burgonya
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
- 5 ek. vaj
- 1 dl víz
Mártás :
- 150 ml habtejszín
- 150 ml marha alaplé
- 1 evőkanál gluténmentes liszt
- 1 tk. szójaszósz
- 1 csipet bors
- Elkészítés :
A húst ledaráljuk .A hagymát egy kis vajon, pirítsuk meg. A kétszersültet daráljuk le, majd áztassuk vízbe, a burgonyát nyomjuk össze burgonyanyomóval. A többi hozzávalót keverjük össze egy tálba . Majd utána vizes kézzel gombócokat formázzunk belőle .A vajat melegítsük fel a vajat egy serpenyőbe , majd kis lángon, süssük meg a húsgolyókat .Az alaplevet öntsük bele a serpenyőbe , majd kis lángon melegítsük.Majd adjuk hozzá a tejszínt, és a lisztet. Ízlés szerint fűszerezzük .Forraljuk fel kis lángon és várjuk meg, amíg be sűrűsödik.A gombócokat öntsük le vele . Ribizli lekvárral és burgonyapürével/sült burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat !