- Hozzávalók:
- 10 dkg kolbász
- 5 fej kg vöröshagyma
- 2 kg paprika
- 1 kg paradicsom
- 1 db hegyes erős paprika
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
- Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, felkarikázzuk a paprikát , majd a paradicsomot felkockázzuk.A kolbászt karikára vágjuk. A kolbászt egy tepsibe folyamatosan kevergetve addig pirítjuk, amíg ropogós lesz. Egy tálba kivesszük. Egy kis zsírba felrakjuk a hagymát, és néhány percig kevergetjük ameddig üveges lesz.Hozzáadjuk a paprikákat, 10 percig főzzük, ameddig összeesik. Majd jöhet hozzá a felkockázott paradicsom, sóval, borssal ízesítjük, majd időnként kevergetve 15-20 percig főzzük, míg a paradicsom összeesik. Hozzákeverjük a kolbászkarikákat és már fogyaszthatjuk is! (Ha tojásosoan szeretjük, akkor üssünk rá néhány tojást) Jó étvágyat!