Burgonyafőzelék:
-Hozzávalók:
- 2 ek. olaj
- 1 tk. fűszerpaprika
- 80 dkg burgonya
- 4 db babérlevél
- 2 ek. majoranna
- Só
- 2 dl tejföl
- 1 ek. gluténmentes liszt
- 5 dl víz
-Elkészítés:
A krumplit megmossuk, megpucoljuk, majd kockákra vágjuk.Az olajat egy lábosban felmelegítjük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és kb. 1 percig alacsony lángon melegítjük, utána hozzáadjuk a krumplit, majd alaposan összedolgozzuk. Felöntjük a vízzel, úgy, hogy ellepje a krumplit, ízlés szerint sózzuk, majd hozzáadjuk a majorannát és a babérlevelet.Fedő alatt főzzük kb. 25 percig, amíg a krumpli puhára fő. A tejfölt összekeverjük a liszttel, majd hozzáadunk egy merőkanálnyi főzelék levet és alaposan elkeverjük, ezután folytonon kevergetés mellett eldolgozzuk a főzelékkel. Majd néhány percig alacsony lángon főzzük, hogy kicsit besűrűsödjön. Fasírt golyókkal tálaljuk.Jó étvágyat!