- Hozzávalók :
- 225 g gluténmentes palacsintaliszt / hagyományos liszt
- 1 db tojás
- 2 ,5 dl tej
- 1 csomag gluténmentes sütőpor / hagyományos sütőpor
- 3 ek gluténmentes porédesítő / cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 mk fahéj
- 1 ek napraforgó olaj
- Elkészítés:
- Az összes hozzávalót alaposan összekeverjük . Érdemes több részletben hozzákeverni a tejet , majd a lisztet .Olajat felforrósítunk egy serpenyőbe . A tésztakeverékből 1 merőkanálnyit kimérünk , ez egy palacsinta lesz ,2 perc alatt aranybarnára sütjük, majd átfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük és így tovább . Ízlés szerint fogyaszthatjuk : lekvárral, mézzel, gyümölccsel, olvasztott csokival, juharsziruppal .