- Elkészítés:
- Tésztához:
- Gluténmentes keksz
- 10 dkg olvasztott vaj
- A krémhez:
- 50 dkg Mascarpone
- 3 ek. cukor
- 10 dkg porcukor
- Áfonya öntet
- 3 dl Hulala habtejszín
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. instant zselatin
- A díszítéshez:
- 2 doboz áfonya
- 1 cs. tortazselé
- 2,5 dl víz
- 2 ek. cukor
- Elkészítés:
Az elmorzsolt gluténmentes kekszet összedolgozzuk az olvasztott vajjal, majd a tortaforma aljára nyomkodjuk és ameddig a krém elkészül hűtőbe tesszük.
A mascarponét keverjük össze a cukorral, porcukorral, vaníliás cukorral. A habtejszínt verjük habbá, majd keverjük hozzá a mascarponés krémhez. Az így kapott krémhez adjunk hozzá ízlés szerint áfonya öntetet, ezután pedig az instant zselatint. A krémet egyenletesen a keksz alapra simítjuk. Néhány órára hűtőbe tesszük. A torta tetejét áfonyával díszítjük, majd a tortazselét elkészítjük el az előírás szerint, egyenletesen, óvatosan a torta tetejére öntjük. Újabb pár órát hűtőbe pihentetjük. Jó étvágyat!