Olaszos húsgombócok
-Hozzávalók :
- 500 g darálthús
- 3 gerezd fokhagyma
- Fél csokor petrezselyem
- 3 ek. fűszerpaprika
- Só
- Bors
- 1 kk. bazsalikom
- 1 kk. oregánó
- Elkészítés :
A fűszereket és a húst alaposan összedolgozzunk, majd gombócokat formálunk belőle , bő olajban kisütjük. Pikáns sajtos mártogatóssal tálaljuk.
Pikáns sajtos mártogatós
- Hozzávalók :
- 2 db natúr krémsajt
15 dkg cheddar sajt
- 5 dkg trappista sajt
- 2 ek. chilipor
- 1 db jalapeno paprika ( felkockázva )
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek. vaj
- 1 ek. majonéz
- 0,5 dl főzőtejszín
- 0,5 vöröshagyma
- Só
- Bors
- Elkészítés :
A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a 2 natúr krémsajtot.Keverjük el, majd reszeljük bele a cheddar sajtot és a trappista sajtot . Beleöntjük a 0,5 dl főzőtejszínt, majd az 1 ek. majonézt hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a felaprított hagymát , fokhagymát és a chiliport .Vágjuk fel a jalapenno paprikát apró kockákra és keverjük hozzá a többi hozzávalóhoz. Jó étvágyat !