Fűszeres csirke sajttal töltve burgonyapürével :
Hozzávalók :
- 0 ,5 kg csirkemell filé
- Csirke fűszersó
- Só
- Bors
- Trappista szeletelt sajt
- Kókuszolaj
- 5 db kissebb burgonya
- Vaj
- Tej
Elkészítés :
A csirkemell filét alaposan megmossuk , a középénél bevágjuk , majd meghintjük egy csipet fűszersóval , illetve egy kis borssal . A kókuszolajat egy serpenyőben közepes lángon elkezdjük melegíteni , majd amikor elértük a kívánt hőfokot a csirke minden oldalát megsütjük . Eközben felrakunk egy lábosba vízet forrni és a megpucolt felszeletelt burgonyát beleöntjük a már forrásban lévő vízbe kis sóval ízesítjük . Ha átsült a csirke minden oldala , a sajtot a bevágott részbe helyezem fogpiszkálóval betűzöm és visszateszem néhány másodpercre a serpenyőbe , ezután kiveszem a serpenyőből a csirkét , majd belőle a fogpiszkálót . A burgonya ha puhára főtt leszűröm , majd krumplinyomóval összenyomom ízlés szerint vajjal és tejjel kikeverem . Majd tálalok . Jó étvágyat !