Sziasztok! Ha valami könnyű de mégis különleges ebédet készítenél ,akkor próbáld ki ezt a Sajtos-sonkás ananászos grillezett csirkét!
Hozzávalók :
- 3 db csirkemell filé
- Gépsonka
- Trappista sajt ( szeletelt )
- 1 db Ananász
- 2 ek. Kókuszolaj
- Só
- Bors
Elkészítés :
Az ananászt pucoljuk meg alaposan majd vágjuk kockákra (Mivel az ananász édes gyümölcs fontos ,hogy ne a bolti cukrozott ananászkonzervet használjunk ,mert teljesen más íze lesz ) . Majd az ananászkockákat a felforrósított kókuszolajon néhány perc alatt pirítsuk meg ,ezután vegyük ki egy tálba. Ezután a gépsonkát apró csíkokra vágjuk és megpirítjuk a kókuszolajban ,majd azt is kivesszük egy tálba .A csirkemellet mossuk meg , tetszőlegesen szeleteljük fel sózzuk ,borsozzuk, majd grillezzük meg minkét oldalát néhány perc alatt .A csirkét egy tálra tálaljuk ,szórjuk rá a sonka csíkokat , majd az ananászkockákat és ezután tegyük rá a trappista sajtot ami egyből rá fog olvadni . ( Én a kép elkészítése után tettem rá ,hogy jól látható legyen számotokra ) Jó étvágyat!