- Hozzávalók:
- Csirkemell /Csirkealsócomb
- 1 db piros chilipaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 ek. olívaolaj
- 1 ek. fűszerpaprika
- 4 ek. folyékony méz
- 0,5 csokor petrezselyem
- Só
- Bors
- 1/4 gyömbér
- 1 ek. szójaszósz
- Elkészítés:
A csirkecombokat alaposan megmossuk. A chili paprikát vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát finomra vágjuk, majd összekeverjük a chili paprikával,majd 1 ek. olívaolajjal, a fűszerpaprikával és a mézzel. A megmosott petrezselymet felaprítjuk és a mézes-chilis pácba forgatjuk. A combokat egy tálba helyezzük, majd meglocsoljuk a páccal, alaposa átforgatjuk, lefedjük majd a hűtőben pihentetjük 2 órát. 3 ek. olívaolajat egy wokban felhevítünk, majd belehelyezzük a bepácolt csirkét, jó alaposan átforgatjuk, egy kis vízzel felöntjük majd 30 perc főzés után hozzáadjuk a meghámozott, felaprított gyömbért, folyamatosan kevergetjük. Mikor a leve teljesen elfő szójaszósszal ízesítjük, alaposan megkeverjük néhány perc múlva levesszük a tűzről és rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!