Gyümölcstorta vanília krémmel és gyümölcsös könnyed piskótával.
Gluténmentes és Cukormentes így az arra érzékenyek is bátran fogyaszthatják.
Egy igazán finom gyümölcstorta receptet szeretnék megosztani veletek, amit tegnap a férjem születésnapjára készítettem! Csak annyi kérése volt, hogy gyümölcstortát készítsek a többi részletet rám bízta. Valami különlegeset szerettem volna készíteni, szerencsére úgy sikerült ahogy megálmodtam! Természetesen ez is saját recept mint a blogon mind. Ha kedvet kaptatok egy kis sütéshez, vagy éppen torta receptet kerestek akkor mindenképpen ajánlani tudom, hogy készítsétek el!
A piskótához:
- 150 g Schar gluténmentes süteményliszt
- 1 cs. gluténmentes sütőpor
- 130 g gluténmentes porédesítő
- 80 ml olaj
- 2 db tojás
- 1 db egész banán
- 75 ml tejföl
- Áfonya, málna
Elkészítés: Egy tálban összekeverem a tojásokat a porédesítővel, a sütőporral, a liszttel, a tejföllel és az olajjal. Alaposan összedolgozom az alapanyagokat, majd egy gép segítségével teljesen simára keverem a tésztát amihez a banánt is hozzáadom. Az így kapott tésztát egy előre kivajazott, kilisztezett tepsibe átmerem majd teleszórom áfonyával és málnával. 175 fokon 45-50 percig sütöm. Egy órát pihentetem, hogy alaposan kihűljön majd elkészítem a vanília krémet.
A vaníliás krémhez:
- 2 db Haas gluténmentes vaníliás pudingpor
- 6 kanál gluténmentes porédesítő
- 1 l tej
- 1 cs. instant zselatin
Elkészítés: A vaníliás pudingporokat csomómentesre keverem 6 kanál porédesítővel és egy kis tejjel, majd hozzáöntöm a többi tejet és készre főzöm. Ha elkészült a puding leveszem a tűzről és folyamatos kevergetés mellett kicsit hűtöm, ezután hozzákeverem az instant zselatint és a már elkészült kihűlt piskótára a rámerem. Egy- másfél órát állni hagyom, majd jöhetnek a gyümölcsök és a díszítés.
A díszítéshez:
- 1 doboz áfonya
- 1 doboz málna
- 1 cs. tortazselé
- 3 kanál gluténmentes porédesítő
Elkészítés: A tortára ízlés szerint ráhelyezem az áfonyát és a málnát, majd a tortazselé port egy lábosba öntöm hozzáadom a porédesítőt és felöntöm 250 ml hideg vízzel, majd készre főzöm. Leveszem a tűzről és kb. 10 perc folytonos keverés mellett lehűtöm, majd mikor szilárdulni kezd a torta tetején egyenletesen eldolgozom. Jó étvágyat!