Kreatív élet

Vida Creativa (Kreatív élet)

Vida Creativa (Kreatív élet)

Gyümölcstorta vanília krémmel és gyümölcsös könnyed piskótával

2018. július 11. - Vida Creativa (Kreatív élet)

Gyümölcstorta vanília krémmel és gyümölcsös könnyed piskótával.

 Gluténmentes és Cukormentes így az arra érzékenyek is bátran fogyaszthatják.

 

 

Egy igazán finom gyümölcstorta receptet szeretnék megosztani veletek, amit tegnap a férjem születésnapjára készítettem! Csak annyi kérése volt, hogy gyümölcstortát készítsek a többi részletet rám bízta. Valami különlegeset szerettem volna készíteni, szerencsére úgy sikerült ahogy megálmodtam! Természetesen ez is saját recept mint a blogon mind. Ha kedvet kaptatok egy kis sütéshez, vagy éppen torta receptet kerestek akkor mindenképpen ajánlani tudom, hogy készítsétek el! 

 

A piskótához:

  • 150 g Schar gluténmentes süteményliszt
  • 1 cs. gluténmentes sütőpor
  • 130 g gluténmentes porédesítő
  • 80 ml olaj
  • 2 db tojás
  • 1 db egész banán
  • 75 ml tejföl
  • Áfonya, málna

Elkészítés: Egy tálban összekeverem a tojásokat a porédesítővel, a sütőporral, a liszttel, a tejföllel és az olajjal. Alaposan összedolgozom az alapanyagokat, majd egy gép segítségével teljesen simára keverem a tésztát amihez a banánt is hozzáadom. Az így kapott tésztát egy előre kivajazott, kilisztezett tepsibe átmerem majd teleszórom áfonyával és málnával. 175 fokon 45-50 percig sütöm. Egy órát pihentetem, hogy alaposan kihűljön majd elkészítem a vanília krémet.

 

A vaníliás krémhez: 

  • 2 db Haas gluténmentes vaníliás pudingpor
  • 6 kanál gluténmentes porédesítő
  • 1 l tej
  • 1 cs.  instant zselatin 

Elkészítés: A vaníliás pudingporokat csomómentesre keverem 6 kanál porédesítővel és egy kis tejjel, majd hozzáöntöm a többi tejet és készre főzöm. Ha elkészült a puding leveszem a tűzről és folyamatos kevergetés mellett kicsit hűtöm, ezután hozzákeverem az instant zselatint és a már elkészült kihűlt piskótára a rámerem. Egy- másfél órát állni hagyom, majd jöhetnek a gyümölcsök és a díszítés.

 

A díszítéshez:

  • 1 doboz áfonya
  • 1 doboz málna
  • 1 cs. tortazselé
  • 3 kanál gluténmentes porédesítő

Elkészítés: A tortára ízlés szerint ráhelyezem az áfonyát és a málnát, majd a tortazselé port egy lábosba öntöm hozzáadom a porédesítőt és felöntöm 250 ml hideg vízzel, majd készre főzöm. Leveszem a tűzről és kb. 10 perc folytonos keverés mellett lehűtöm, majd mikor szilárdulni kezd a torta tetején egyenletesen eldolgozom. Jó étvágyat!

  

A bejegyzés trackback címe:

https://vidacreativa.blog.hu/api/trackback/id/tr6914106383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása