Sziasztok! Szeretnék megosztani veletek egy egyszerű ám nagyszerű DUPLA CSOKOLÁDÉ torta receptet! Ezzel garantáltan sikered lesz az egész családnál!
A piskótához:
- 150 g Schar gluténmentes süteményliszt
- 1 cs. gluténmentes sütőpor
- 100 g gluténmentes porédesítő
- 50 g cukrozatlan kakaópor (gluténmentes)
- 80 ml olaj
- 2 db tojás
- 2 db egész banán
- 80 ml tejföl
Elkészítés: Egy tálban összekeverem a tojásokat a porédesítővel, a sütőporral, a liszttel, a kakaóporral, a tejföllel és az olajjal. Alaposan összedolgozom az alapanyagokat, majd egy gép segítségével teljesen simára keverem a tésztát amihez a banánokat is hozzáadom. Az így kapott tésztát egy előre kivajazott, kilisztezett tepsibe átmerem. 175 fokon kb. 45 percig sütöm. Egy órát pihentetem, hogy alaposan kihűljön majd elkészítem a csoki krémet.
A csokoládé krémhez:
-Nyírfacukor gluténmentes csokoládé pudingpor
-0,5 l tej
-Elkészítés:A csokoládé pudingporhoz adjunk hozzá 3 ek. tejet és keverjük csomómentesre, majd öntsük fel a többi tejjel és főzzük készre A tetejét díszítsük toffifee-vel így társul egy kellemesen karamellás ízzel. Jó étvágyat!