Hozzávalók :
A torta alapjához :
- 12 dkg margarin
- 25 dkg gluténmentes natúr keksz
A krémhez :
- 2 db citrom leve
- 2 db citrom reszelt héja
- 15 dkg gluténmentes porédesítő / cukor
- 2 ,5 dl habtejszín
- 50 dkg túró
- 1 zacskó instant zselatin (gluténmentes)
- 1 zacskó hagyományos zselatin (gluténmentes)
- A kekszet ledaráljuk ,majd a vajat megolvasztjuk ,és a kettőt összekeverjük .A tortaformába eloszlatjuk , majd hűtőbe tesszük. Aztán jöhet a túrót ,összekeverjük az édesítővel, és a megmosott citrom héjával , a felvert habtejszínnel ,majd hozzátesszük a kifacsart citromlevet , és belekeverjük az instant zselatint. Eloszlatjuk a krémet a kekszes alapon , és hűtőbe rövid ideig pihentetni hagyjuk , majd erdei gyümölccsel ( vagy bármely tetszőleges gyümölccsel ) díszítjük , a zselatint kis lángon elkészítjük , majd eloszlatjuk a tortán. 4 órára hűtőbe tesszük .